Aktualitások


ADR – Rakodás, személyi felelősség, járművek

A veszélyes áruk szállítása esetén alapvető jelentősége van a rakomány megfelelő elhelyezésének, rögzítésének a gépjárművön, tekintettel arra, hogy a járműről esetleg lehulló árudarabok, amelyek veszélyes anyagot tartalmaznak sérülésük révén súlyos károkat okozhatnak. A rakomány elhelyezésére és rögzítésére vonatkozó szabályok be nem tartása szintén 100.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedő bírságot jelenthet. Az a személy, aki a ráhárulóBővebben: “ADR – Rakodás, személyi felelősség, járművek”

ADR Dokumentumok

A veszélyes áruk szállításában kulcsfontosságú szerepe van a dokumentációnak, ezért az egyik legfontosabb kérdés a megfelelő okmányok megléte és karakterhelyes kitöltése, melyek az alábbiak: fuvarokmány; írásbeli utasítás; jármű jóváhagyási igazolás; ADR oktatási bizonyítvány; tisztítási bizonylat; veszélyes hulladék kísérő okmány; különböző engedélyek, határozatok; kombinált szállításnál előírt fuvarokmány vagy nyilatkozat; fényképes személyazonosító igazolvány. A felsorolt okmányok közül bármelyikBővebben: “ADR Dokumentumok”

ADR ellenőrzések

Veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzésére vonatkozó egységes eljárás során az 1/2002. (I. 11.) Kormányrendeletben előírtakat kell alkalmazni, az ellenőrzést a rendeletben meghatározott ellenőrzési jegyzék alapján végzik. Az ellenőrzés alkalmával a hatóság az alábbiakat ellenőrzi: a veszélyes áruk összes tömege a szállítóegységen; a szállított áru(k) megnevezése(i), UN száma; az ADR 1.1.3.6. szerinti mennyiségi határ túllépése; fuvarokmány(ok); írásbeliBővebben: “ADR ellenőrzések”

Nem találja amit keres?

Értesüljön az újdonságokról.